20/11/2019 @ 21:31
Home / MUZIKA / Ploča Bitlsa iz 1962. na aukciji

Ploča Bitlsa iz 1962. na aukciji

Očekuje se da acetat Bitlsa na 10 inča bude prodat za najmanje 10.000 funti na aukciji 22. marta u mjestu Vorington blizu Liverpula Rijetka acetat ploča Bitlsa, snimljena prije nego što je bend iz Liverpula postao slavan, biće ponuđena na aukciji u martu.

Ploča je snimljena 1962. godine u muzičkoj prodavnici HMV u Oksford stritu u Londonu, i vjeruje se da je jedini primerak. Menadžer benda Brajan Epštajn dao ju je producentu Džordžu Martinu koji je potom radio s Bitlsima. Na jednoj strani ploče, Epštajn je napisao imena pjesama, oba puta pogrešno. Pjesmu “Hello Little Girl” pripisao je Džonu Lenonu i Bitlsima, a “‘Til There Was You” Polu Makartniju i Bitlsima.

Pjesme su snimljene u podrumu Lesa Magvajera, člana liverpulske grupe Gerry and the Pacemakers koja je najpoznatija po verziji pjesme “You’ll Never Walk Alone”, kasnije himne navijača Liverpula. Ploča iz 1962. ponuđena na aukciji je takozvani acetat, odnosno aluminijumska ploča s lakiranim premazom u koji se urezuje audio zapis.

Acetati su obično pravljeni u promotivne svrhe i sa svakim slušanjem se pogoršava njihov kvalitet. Očekuje se da acetat Bitlsa na 10 inča bude prodat za najmanje 10.000 funti na aukciji 22. marta u mjestu Vorington blizu Liverpula. Urednik časopisa “Rare Record Price Guide” Jan Širli rekao je taj acetat “Sveti Gral” koji je pomogao Epštajnu da dovede bend do dominacije svijetom.

takodje procitajte

Povratak kralja: Carl Cox stiže na EXIT sa specijalnim trosatnim setom!

Najpopularniji DJ svih vremena, a za mnoge i sam simbol ove profesije, veliki Carl Cox, …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,267 people follow radiogradskifm
Twitter Pic NENOJELI Twitter Pic kolebar_ Twitter Pic Bilja493 Twitter Pic diaspora Twitter Pic zamalo__ Twitter Pic MilicaMi Twitter Pic el_garis Twitter Pic cica_pri
?