17/06/2019 @ 04:50
Home / SHOWBIZ / Ako želite dotjerati figuru do proljeća slijedite detoks plan slavne Gisele Bundchen

Ako želite dotjerati figuru do proljeća slijedite detoks plan slavne Gisele Bundchen

Tijelo je poput hrama. Ako volite i hranite svoje tijelo, možete bolje da se osjećate – tvrdi Gisele Bundchen. A gotovo da ne postoji žena koja ne bi voljela da ima tijelo kao ova seksi brazilka. Ali, ni Gisele nema čarobni štapić kojim u tren oka njena figura postaje kao izvajana. I njoj je trebalo vremena da tijelo dovede do savršenstva, a održavanje postignutih rezultata takođe podrazumijeva posvećenost. Njena tajna perfektnog izgleda leži u brižljivo planiranoj ishrani i dobrom detoks planu, koji sprovodi dva puta godišnje.

Tako da, ako je jedna od vaših novogodišnjih rezolucija – dovesti figuru u red prije proljeća, onda je pravo vrijeme da se trgnete iz zimskog sna. Evo, kako vam plan ishrane Gisele Bundchen u tome može pomoći.

Prije svega, ne dozvolite da vas u startu obeshrabri saznanje da Gisele i njena porodica imaju ličnog kuhara, koji vodi računa o tome da se oni non-stop pravilno hrane i da baš ništa štetno ne unose u organizam. Vi, za raziliku od nje, svakako morate da brinete o tome šta ćete danas kuhati, samo što će ovog puta vaš obrok biti veoma zdrav.

Manekenkin dan počinje u 6 ujutru, i to čašom tople vode sa iscijeđenim limunom, jer to pokreće digestivni sistem. Pola sata kasnije, pije svoj prvi voćni sok – obično od borovnice, akai bobica i jagoda, a malo poslije toga pravi zeleni smoothie – u blenderu muti vitaminski napitak, isključivo od zelenog organskog voća. A onda slijedi branč sa svježim voćem, jajima, avokadom, hljebom bez glutena i puterom od kokosa. Vikendom na taj meni doda i palačinke od žitarica.

I za užinu jede isključivo voće! Između doručka i ručka, napravi voćnu salatu uglavnom od sezonskog voća, koje raspoređuje u malim količinama kako bi obezbijedila organizmu što veći unos vitamina.

Organsko povrće i žitarice čine osamdeset posto njene ishrane. Za ručak uglavnom konzumira integralnu rižu, kinou, proso i pasulj, a sve to priprema u kokosovom ulju. Njen omiljeni obrok podrazumijeva sedam namirnica: kelj, brokoli, kinou, avokado, cveklu, slatki krompir i čeri paradajz. Meso jede jednom mjesečno – uglavnom organski biftek, patku, piletinu i lososa. Nikada ne jede poslije 18 sati, a detoks plan sprovodi dva puta godišnje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

 

takodje procitajte

Kompanija Mtel postala je 100% vlasnik Blicneta

Obavještavamo vas da je na osnovu zaklјučenog Ugovora o kupoprodaji, kompanija Mtel a.d. Banja Luka postala …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,280 people follow radiogradskifm
Twitter Pic Vojnicki Twitter Pic mismausk Twitter Pic Markisa_ Twitter Pic Vladimi6 Twitter Pic MitarPer Twitter Pic BGrgic Twitter Pic Vladimi1 Twitter Pic bl_mlade
?