21/08/2017 @ 02:59
Home / MUZIKA / alt-J predstavili spot za pjesmu ‘Deadcrush’

alt-J predstavili spot za pjesmu ‘Deadcrush’

Engleski indie rokeri alt-J objavili su još jedan video sa svog aktuelnog albuma ‘RELAXER’ objavljenog za izdavačku kuću PIAS.

U pitanju je treći spot s izdanja, ovog puta za pjesmu ‘Deadcrush’ koja je jedna od omiljenih publici. Pomenuti video možete pogledati na dnu stranice.

Kao što je to bio slučaj i s prethodna dva spota, i ovaj je sniman u formi kratkog filma čija je radnja ovog puta smještena u post-humani svijet daleke budućnosti gdje već zastarjeli superračunar rekreira simulacije davno preminulih istorijskih ličnosti kako bi „ubio vrijeme“.

Autor videa je Young Replicant s kojim je bend sarađivao i na prvom spotu sa albuma ‘3WW’,dok se kao koreograf javlja Darcy Wallace koja je u mnogome doprinijela ovom filmu. Tri historijske ličnosti koje se u spotu pojavljuju su manekenka i ratni fotograf Lee Miller,pjesnikinja Sylvia Plath i engleska kraljica Anne Boleyn za koje članovi benda tvrde da su njihove „istorijske simpatije“.

muzickazona.ba

takodje procitajte

Poznat datum održavanja Exit festivala 2018

Exit festival je najavio izdanje za sljedeću godinu. Festival će se održati od 12. do 16. …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,277 people follow radiogradskifm
Twitter Pic ChicSoph Twitter Pic EchoTech Twitter Pic football Twitter Pic Elderudl Twitter Pic ZeosEkoS Twitter Pic Vijesti2 Twitter Pic BryanaaC Twitter Pic tasitj
?