15/12/2017 @ 05:27
Home / MUZIKA / alt-J predstavili spot za pjesmu ‘Deadcrush’

alt-J predstavili spot za pjesmu ‘Deadcrush’

Engleski indie rokeri alt-J objavili su još jedan video sa svog aktuelnog albuma ‘RELAXER’ objavljenog za izdavačku kuću PIAS.

U pitanju je treći spot s izdanja, ovog puta za pjesmu ‘Deadcrush’ koja je jedna od omiljenih publici. Pomenuti video možete pogledati na dnu stranice.

Kao što je to bio slučaj i s prethodna dva spota, i ovaj je sniman u formi kratkog filma čija je radnja ovog puta smještena u post-humani svijet daleke budućnosti gdje već zastarjeli superračunar rekreira simulacije davno preminulih istorijskih ličnosti kako bi „ubio vrijeme“.

Autor videa je Young Replicant s kojim je bend sarađivao i na prvom spotu sa albuma ‘3WW’,dok se kao koreograf javlja Darcy Wallace koja je u mnogome doprinijela ovom filmu. Tri historijske ličnosti koje se u spotu pojavljuju su manekenka i ratni fotograf Lee Miller,pjesnikinja Sylvia Plath i engleska kraljica Anne Boleyn za koje članovi benda tvrde da su njihove „istorijske simpatije“.

muzickazona.ba

takodje procitajte

Nick Cave & The Bad Seeds novi najavljeni headlineri INmusic Festivala

Nick Cave & The Bad Seeds stižu na INmusic festival 2018. Oni u Zagreb dolaze promovisati novi album ‘Skeleton …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,292 people follow radiogradskifm
Twitter Pic bokabl Twitter Pic SaadKre Twitter Pic strumfsm Twitter Pic WemHQ Twitter Pic LUCIDOag Twitter Pic Sendi85M Twitter Pic djfrankg Twitter Pic DavorTer
?