17/03/2018 @ 07:36
Home / MUZIKA / alt-J predstavili spot za pjesmu ‘Deadcrush’

alt-J predstavili spot za pjesmu ‘Deadcrush’

Engleski indie rokeri alt-J objavili su još jedan video sa svog aktuelnog albuma ‘RELAXER’ objavljenog za izdavačku kuću PIAS.

U pitanju je treći spot s izdanja, ovog puta za pjesmu ‘Deadcrush’ koja je jedna od omiljenih publici. Pomenuti video možete pogledati na dnu stranice.

Kao što je to bio slučaj i s prethodna dva spota, i ovaj je sniman u formi kratkog filma čija je radnja ovog puta smještena u post-humani svijet daleke budućnosti gdje već zastarjeli superračunar rekreira simulacije davno preminulih istorijskih ličnosti kako bi „ubio vrijeme“.

Autor videa je Young Replicant s kojim je bend sarađivao i na prvom spotu sa albuma ‘3WW’,dok se kao koreograf javlja Darcy Wallace koja je u mnogome doprinijela ovom filmu. Tri historijske ličnosti koje se u spotu pojavljuju su manekenka i ratni fotograf Lee Miller,pjesnikinja Sylvia Plath i engleska kraljica Anne Boleyn za koje članovi benda tvrde da su njihove „istorijske simpatije“.

muzickazona.ba

takodje procitajte

Spektakularna produkcija sa glavne bine Exita stiže i na Festival 84!

Za samo tri dana u Olimpijskom centru Jahorina biće otvoren novi Festival 84, prvo izdanje …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,289 people follow radiogradskifm
Twitter Pic WemHQ Twitter Pic AlbionGa Twitter Pic FreeBets Twitter Pic BeingHum Twitter Pic ekoducan Twitter Pic vijecnic Twitter Pic DijanaTu Twitter Pic sasarast
?