17/03/2018 @ 07:52
Home / SHOWBIZ / Osam nepoznatih činjenica o Charlize Theron

Osam nepoznatih činjenica o Charlize Theron

Charlize Theron nije samo talentovana glumica i oskarovka nego se redovno nalazi i na vrhu spiska najljepših žena svijeta.

Donosimo vam osam zanimljivosti iz života lijepe 42-godišnje glumice!

1. Odrasla je na roditeljskoj farmi u gradiću Benoniju, u blizini Johanesburga.

2. U junu 1991. godine njen otac, inače alkoholičar, fizički je napao njenu majku, a ona ga je smrtno ranila u samoodbrani.

3. Iako je kao djevojčica željela da bude plesačica, sa 16 je godina potpisala ugovor s jednom italijanskom modnom agencijom i zajedno s majkom preselila se u Milano.

4. S 19 godina preselila se u Los Anđeles kako bi se mogla posvetiti glumačkoj karijeri.

5. Godine 2001. odbila je glavnu žensku ulogu u filmu ”Pearl Harbour” kako bi s kolegom Keeanuom Reevesom mogla glumiti u filmu ”Posljednja jesen”.

6. Koristila je metodu hipnoze kako bi prestala s pušenjem.

7. Za potrebe uloge u filmu ”Čudovište” morala se udebljati 15-ak kilograma. Uloga u spomenutoj drami 2004. godine donijela joj je Oskara za najbolju žensku ulogu.

8. Nakon osvojenog Oskara, vratila se u rodnu Južnoafričku Republiku kako bi proslavila to veliko priznanje. Na proslavu je stigao i Nelson Mandela koji joj je zahvalio što je njihovu zemlju, zahvaljujući velikom talentu i predanosti poslu, predstavila Holivudu na najbolji mogući način.

ljepotaizdravlje.ba

takodje procitajte

Olimpijski plamen ponovo sija: Bojan Križaj i skijaši iz regiona spustom mira otvaraju Festival 84 na Jahorini!

Prvo izdanje novog Exitovog Festivala 84 probudiće olimpijski duh regiona, i podsjetiti sve na velika …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,289 people follow radiogradskifm
Twitter Pic WemHQ Twitter Pic AlbionGa Twitter Pic FreeBets Twitter Pic BeingHum Twitter Pic ekoducan Twitter Pic vijecnic Twitter Pic DijanaTu Twitter Pic sasarast
?