20/11/2019 @ 21:41
Home / SHOWBIZ / Osam nepoznatih činjenica o Charlize Theron

Osam nepoznatih činjenica o Charlize Theron

Charlize Theron nije samo talentovana glumica i oskarovka nego se redovno nalazi i na vrhu spiska najljepših žena svijeta.

Donosimo vam osam zanimljivosti iz života lijepe 42-godišnje glumice!

1. Odrasla je na roditeljskoj farmi u gradiću Benoniju, u blizini Johanesburga.

2. U junu 1991. godine njen otac, inače alkoholičar, fizički je napao njenu majku, a ona ga je smrtno ranila u samoodbrani.

3. Iako je kao djevojčica željela da bude plesačica, sa 16 je godina potpisala ugovor s jednom italijanskom modnom agencijom i zajedno s majkom preselila se u Milano.

4. S 19 godina preselila se u Los Anđeles kako bi se mogla posvetiti glumačkoj karijeri.

5. Godine 2001. odbila je glavnu žensku ulogu u filmu ”Pearl Harbour” kako bi s kolegom Keeanuom Reevesom mogla glumiti u filmu ”Posljednja jesen”.

6. Koristila je metodu hipnoze kako bi prestala s pušenjem.

7. Za potrebe uloge u filmu ”Čudovište” morala se udebljati 15-ak kilograma. Uloga u spomenutoj drami 2004. godine donijela joj je Oskara za najbolju žensku ulogu.

8. Nakon osvojenog Oskara, vratila se u rodnu Južnoafričku Republiku kako bi proslavila to veliko priznanje. Na proslavu je stigao i Nelson Mandela koji joj je zahvalio što je njihovu zemlju, zahvaljujući velikom talentu i predanosti poslu, predstavila Holivudu na najbolji mogući način.

ljepotaizdravlje.ba

takodje procitajte

Slađana Babić novi direktor kompanije Blicnet

Slađana Babić, dosadašnji rukovodilac Sektora za korisničke odnose kompanije Mtel, 31. januara 2019. godine imenovana …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,267 people follow radiogradskifm
Twitter Pic NENOJELI Twitter Pic kolebar_ Twitter Pic Bilja493 Twitter Pic diaspora Twitter Pic zamalo__ Twitter Pic MilicaMi Twitter Pic el_garis Twitter Pic cica_pri
?