17/06/2019 @ 05:57
Home / SHOWBIZ / Osam nepoznatih činjenica o Charlize Theron

Osam nepoznatih činjenica o Charlize Theron

Charlize Theron nije samo talentovana glumica i oskarovka nego se redovno nalazi i na vrhu spiska najljepših žena svijeta.

Donosimo vam osam zanimljivosti iz života lijepe 42-godišnje glumice!

1. Odrasla je na roditeljskoj farmi u gradiću Benoniju, u blizini Johanesburga.

2. U junu 1991. godine njen otac, inače alkoholičar, fizički je napao njenu majku, a ona ga je smrtno ranila u samoodbrani.

3. Iako je kao djevojčica željela da bude plesačica, sa 16 je godina potpisala ugovor s jednom italijanskom modnom agencijom i zajedno s majkom preselila se u Milano.

4. S 19 godina preselila se u Los Anđeles kako bi se mogla posvetiti glumačkoj karijeri.

5. Godine 2001. odbila je glavnu žensku ulogu u filmu ”Pearl Harbour” kako bi s kolegom Keeanuom Reevesom mogla glumiti u filmu ”Posljednja jesen”.

6. Koristila je metodu hipnoze kako bi prestala s pušenjem.

7. Za potrebe uloge u filmu ”Čudovište” morala se udebljati 15-ak kilograma. Uloga u spomenutoj drami 2004. godine donijela joj je Oskara za najbolju žensku ulogu.

8. Nakon osvojenog Oskara, vratila se u rodnu Južnoafričku Republiku kako bi proslavila to veliko priznanje. Na proslavu je stigao i Nelson Mandela koji joj je zahvalio što je njihovu zemlju, zahvaljujući velikom talentu i predanosti poslu, predstavila Holivudu na najbolji mogući način.

ljepotaizdravlje.ba

takodje procitajte

Kompanija Mtel postala je 100% vlasnik Blicneta

Obavještavamo vas da je na osnovu zaklјučenog Ugovora o kupoprodaji, kompanija Mtel a.d. Banja Luka postala …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,280 people follow radiogradskifm
Twitter Pic Vojnicki Twitter Pic mismausk Twitter Pic Markisa_ Twitter Pic Vladimi6 Twitter Pic MitarPer Twitter Pic BGrgic Twitter Pic Vladimi1 Twitter Pic bl_mlade
?