16/10/2018 @ 01:30
Home / MUZIKA / Kraftwerk 3-D otvara ovogodišnji Dimensions

Kraftwerk 3-D otvara ovogodišnji Dimensions

U sklopu uspješne svjetske turneje, kultni njemački muzički sastav Kraftwerk će u srijedu, 29. avgusta u pulskoj Areni otvoriti 7. Dimensions festival.

Kraftwerk u amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti, pravi Gesamtkunstwerk – totalno umjetničko djelo. Pioniri elektronske muzike i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektronske muzike u 2017. godini. Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička muzička vizija  stvorila je soundtrack za 21. vijek, a uticali su na sve muzičke pravce od hip-hopa do techna. Nakon MoMA-e NY, Tate Moderna u Londonu i Sydney Opere sada će i Arena biti savršena pozornica Kraftwerk 3-D spektakla.

Uz Kraftwerk, na pozornicu Arene se penje detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistikinja Nubya Garcia te još dvije dame: Josey Rebelle i Debora Ipekel koje će svojim muzičkim izborom zagrijati Arenu.

Ulaznice za Dimensions Arenu već su u prodaji po cijeni od 240 kuna na svim prodajnim mjestima Entrija. Regionalna festivalska ulaznica koja vrijedi za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) i dalje je po najpovoljnijoj cijeni od 400 kuna. Festivalske ulaznice mogu se pronaći ovdje, te putem Entrio sistema te na Entrio prodajnim mjestima.

muzika.hr

takodje procitajte

Lideri svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz stižu na Sea Dance!

Apsolutni lideri današnje svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, dolaze prvi put u …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,303 people follow radiogradskifm

?