17/12/2018 @ 01:13
Home / MUZIKA / Film “Crni Panter” obara rekorde!

Film “Crni Panter” obara rekorde!

Marvelov film “Crni panter” zaradio je više od milijardu dolara za manje od mjesec dana prikazivanja u bioskopima širom svijeta.

Riječ je o petom filmu iz Marvelove serije superheroja koji je premašio tu sumu.

Glavnu ulogu tumači Čedvik Bozman, koji glumi kralja Vakande – fiktivne afričke nacije koja posjeduje najnapredniju tehnologiju na Zemlji.

Pored Bozmana, u “Crnom panteru” se pojavljuju i oskarovka Lupita Njongo, Majkl B. Džordan i Danijel Kaluja, dok zvijezda “Hobita” Martin Friman tumači Cijinog agenta Evereta Rosa.

Film je široko hvaljen i ocijenjen kao prekretnica u filmskoj industriji, a pohvale je dobio i od bivše prve dame SAD Mišel Obame zbog pretežno tamnopute glumačke postavke i tamnoputog režisera Rajana Kuglera.

– Za mene je to kao zid koji se ruši. Kada je riječ o “Crnom panteru”, nijedan studio više neće moći da kaže – O, crni filmovi ne prelaze granicu, prekookeansko interesovanje će biti minimalno – izjavio je analitičar Džef Bok za Njujork tajms.

Prema Diznijevoj procjeni, “Crni panter” je ostvario zaradu od milijardu dolara tokom 26. dana prikazivanja.

Na sajtu IMDB navodi se da su do sada 32 filma uspjela da premaše navedenu sumu, uključujući film o Džejmsu Bondu “Skajfol” iz 2012. godine, “Ljepoticu i zver” sa Emom Votson u glavnoj ulozi iz 2017. godine i moderni Diznijev animirani klasik “Ledeno kraljevstvo”.

srpskacafe.com

takodje procitajte

VELIKO INTERESOVANJE ZA NAJŠARENIJI FESTIVAL U REGIONU! OBOJI SVOJE LJETO UZ BIH COLOR FESTIVAL POWERED BY BECK’S

Nešto više od 7 dana dijeli nas od početka 3. po redu najšarenijeg festivala u …

Twitter
radiogradskifm on Twitter
1,288 people follow radiogradskifm
Twitter Pic pracenje Twitter Pic Snorkije Twitter Pic WePay Twitter Pic IgraPles Twitter Pic Nova_Voz Twitter Pic BangGang Twitter Pic SportPri Twitter Pic adisoda2
?